| Pertazza

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID
GAAN HAND IN HAND

Om ook in de toekomst te blijven genieten van de lekkerste koffie
is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met grondstoffen en milieubewust te ondernemen.
PerTazza denkt mee in uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Met onze duurzame missie leveren wij
goede koffie, voor iedereen.

 

Voor ons draait koffie om ‘la resa in tazza’, de smaak in het kopje. Daarbij gaan kwaliteit en duurzaamheid hand-in-hand. Met ons totaalconcept leveren we namelijk niet alleen de beste kwaliteit koffie van verantwoorde herkomst, we verduurzamen ook onze hele koffieketen. 

Daarmee profiteert iedereen van écht goede koffie: van de boeren in Indonesië en Brazilië tot u in Nederland. Niet voor niets is onze duurzame missie: wij leveren duurzame koffie die goed is, voor iedereen.

Onze duurzame missie in een notendop koffiekop

 

Duurzame koffie…

Met onze prijswinnende bonen van verantwoorde herkomst en duurzaam gebruik van de beste koffiemachines door onze barista’s geniet u gegarandeerd van elke kop koffie.

goed voor iedereen

Dankzij ons circulaire koffieconcept drinkt u niet alleen goede koffie, maar helpen we ook de boeren en arbeiders, de natuur en het milieu. Dat maakt onze duurzame koffie goed voor iedereen

Ons verhaal: in 3 stappen naar duurzame koffie

Goede koffie zit in onze bonen én in ons dna. Daarom staan we niet alleen voor koffie met een ‘goede smaak’, maar ook met een ‘goed verhaal’. Aan die duurzame kop koffie werken we elke dag, in drie stappen:

Stap 1 Ons circulaire koffieconcept

 

Met ons unieke koffieconcept verzorgen wij duurzame koffie van boon tot kop, waarbij we u als klant volledig ontzorgen. We garanderen daarmee niet alleen de hoogste kwaliteit en smaak, maar ook duurzaam gebruik van apparatuur en minder grondstoffen. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor u. Want een kop koffie zonder verspilling zorgt ook voor een lagere prijs.

Bereken uw prijs

 

 • Omdat u betaalt per kopje koffie, is het onze uitdaging om zo efficiënt mogelijk tot die kop koffie te komen. Zonder kwaliteitsverlies natuurlijk, dankzij onze smaakgarantie. 

 

 • Wij gebruiken de beste espresso-automaten van Franke, Jura en WMF, die wij zelf in beheer hebben en onderhouden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ze langer meegaan. En hoe minder vaak we een automaat vervangen, hoe beter dat is voor het milieu. 
 • Onze barista stemt de bonen en koffiemachine perfect op elkaar af. Zo leveren wij gegarandeerd het beste kopje koffie van Italiaanse horeca-kwaliteit en kunnen we tegelijkertijd meer dan 50% besparen op de hoeveelheid koffiebonen die daarvoor nodig is. Zo kunt u een serieuze bijdrage leveren aan de vermindering van het verbruik van koffie, een van de meest verbouwde en verhandelde grondstoffen ter wereld. 

We streven naar zo min mogelijk afval. De verwerking van (plasticvrije) bekers en het koffiedik kunnen wij voor u verzorgen, waarbij we het een tweede leven geven als bijvoorbeeld gerecycled kantoorartikel of voedingsbodem voor oesterzwammen.

 

 

Stap 2 verantwoorde producten

 

Onze prijswinnende bonen zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar hebben ook een goede herkomst. Daarbij hebben we aandacht voor de werkomstandigheden en inkomsten van de boer, maar houden we ook onze impact op de natuur en het milieu zo laag mogelijk. . 

 • We gebruiken Fairtrade-bonen van Buscaglione. Daarmee helpt u boeren en arbeiders een betere plek te verwerven in de koffieketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.
 • Onze eigen PerTazza Dark-melange draagt het Rainforest-certificaat. Zo dragen we bij aan een transparante en traceerbare koffieketen en aan duurzame ontwikkeling van boerenbedrijven.
 • Naast verantwoorde koffiebonen bieden wij ook biologische, Fairtrade thee van Tea Cultures. Bij de productie van de thee staan hygiëne, optimale kwaliteit en goede sociale omstandigheden centraal.
 • Wij zijn geen fan van ongezonde en niet-duurzame toevoegingen aan onze dranken, zoals suikers, melktopping en chocoladepoeder. In onze machines vindt u daarom alleen verse (plantaardige) melk als toevoeging voor uw koffievariant.

Stap 3 samen een stap extra

 

Een circulair koffieconcept met verantwoorde bonen vormt de basis van een duurzame koffieketen, maar wij gaan een stap verder, samen met onze partners én u. Zo proberen we een extra positieve bijdrage te leveren voor mens en milieu. 

 • We leveren u PerTazza plasticvrije papercups
 • Deze papercups zijn tevens CO2-neutraal geproduceerd en FSC-gecertificeerd. Bovendien werken we aan plasticvrije verpakkingen voor onze PerTazza Dark-koffie. 
 • De Graaf Duurzaam verzorgt het inzamelen en recyclen van onze papercups en koffiedik. De bekers worden verwerkt tot kantoorartikelen geproduceerd, die u weer kunt terugkopen voor een compleet circulair bedrijfsproces. En het verzamelde koffiedik dient als voedingsbodem voor het kweken van oesterzwammen, die weer verwerkt worden tot vegetarische snacks voor op uw borrel. 

 • Voor elke 1.000 kilo papier die De Graaf Duurzaam inzamelt, plant het een boom in samenwerking met Staatsbosbeheer. Zo draagt u niet bij aan ontbossing, maar aan bebossing.
 • Met onze PerTazza Made Blue waterbar zetten we ons in voor schoon drinkwater in landen waar dit niet vanzelfsprekend is. Met elk glas water zorgt Made Blue voor 100 glazen schoon drinkwater in Afrika. Bovendien bespaart u gemiddeld 65% in uw waterkosten ten opzichte van een waterkoeler en spaart u tegelijkertijd het milieu voor plastic en transport van de koelers. 
 • Voor de opslag,  verpakken en verzenden van onze producten werken we samen met Kansis. Zo bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om bij te dragen aan goede koffie bij u op kantoor. 

 

Met onze koffie ondersteunen we de VN Sustainable Development Goals. 

De Verenigde Naties hebben 17 duurzaamheidsdoelen geformuleerd voor 2030, de sustainable development goals. Met onze groene missie en ons circulaire koffieconcept dragen wij ook bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. Zo leveren we een bijdrage aan maar liefst 11 van de 17 duurzaamheidsdoelen. Dit zijn de belangrijkste doelen die we ondersteunen:

1. Geen armoede
2. Geen honger
3. Goede gezondheid en welzijn
5. Gendergelijkheid
6. Schoon water en sanitair
8. Eerlijk werk en economische groei
10. Ongelijkheid verminderen
11. Duurzame steden en gemeenschappen
14. Leven in het water
15. Leven op het land
17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

1. Geen armoede

Voor onze Fairtrade-koffie betalen we een minimumprijs, zodat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen. Binnen de Rainforest Alliance zijn gemeenschappen verder de eigenaar van hun land, zodat de opbrengsten ook daar landen.

2. Geen honger

Dankzij onze Fairtrade-koffie helpen we boeren bij het beëindigen van wereldhonger, door ze een eerlijke prijs te geven voor hun bonen. Omdat wij dankzij ons koffieconcept minder koffiebonen nodig hebben voor dezelfde hoge kwaliteit koffie, is er bovendien meer landbouwgrond beschikbaar voor andere gewassen: voedsel voor de lokale gemeenschap. 

3. Goede gezondheid en welzijn

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat koffie (met mate) gezond is. Zo werkt koffie zelfs levensverlengend. Bovendien gebruiken we alleen verse (plantaardige) melkproducten in onze koffievarianten. Ongezonde chocoladepoeder en melktopping zult u in onze machines niet vinden.

5. Gendergelijkheid

Een belangrijk principe van PerTazza is gelijkheid van man en vrouw. Ook binnen Fairtrade én Rainforest Alliance geldt dat vrouwen moeten kunnen meedoen in de organisatie. Bij het aanwijzen van landgebruik is bijvoorbeeld de betrokkenheid van vrouwen cruciaal, omdat hun kennis en gebruik van natuurlijke hulpbronnen anders is dan die van mannen.

6. Schoon water en sanitair

Schoon drinkwater is niet vanzelfsprekend. Dankzij onze PerTazza Made Blue Waterbar heeft u heerlijk schoon water, maar mensen in ontwikkelingslanden ook. Voor elk glas water doneren wij namelijk 100 glazen water in Afrika. 

8. Eerlijk werk en economische groei

Onze boeren en arbeiders profiteren van betere arbeidsomstandigheden, met een leefbaar inkomen en een veilige werkomgeving. Bovendien zorgt de Rainforest Alliance ervoor dat een deel van de inkomsten wordt geherinvesteerd in de gemeenschap. We zorgen ook goed voor onze eigen medewerkers en bieden stageplaatsen met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

10. Ongelijkheid verminderen


Dankzij onze samenwerking met Kansis kunnen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijdrage leveren aan goede koffie. Met onze Fairtrade-koffie ondersteunen we bovendien vrouwen, jongeren en migranten om deel te nemen aan de besluitvorming binnen coöperaties en plantages.

11. Duurzame steden en gemeenschappen

Met ons koffieconcept stimuleren we verantwoord gebruik van grondstoffen en koffie: we gaan zo zuinig mogelijk om met machines en koffiebonen, zodat we onze impact op het milieu verkleinen. Bovendien gebruiken we eerlijke prijzen,  transparante contracten en strenge arbeids- en milieuwetgeving.

14. Leven in het water

Plastic is een grote bedreiging van leven in het water. We vermijden het gebruik van plastic met onze plasticvrije papercups en verpakkingen en zorgen zo voor schoner water waarin meer leven mogelijk is.

15. Leven op het land

Omdat we zuinig omgaan met onze machines en met zo min mogelijk bonen het beste kopje koffie leveren, hebben we minder grondstoffen en landbouwgrond nodig. Daarmee voorkomen we ontbossing en leveren we een bijdrage aan het beschermen van de biodiversiteit. Bovendien wordt onze Tea Cultures Tea en Buscaglione Verde biologisch geproduceerd, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmatige meststoffen.

17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken


Duurzaamheid begint bij ons zelf maarwe kunnen dit niet alleen. Daarom werken we samen met onze partners om meer impact te maken. Denk aan duurzame koffie en recyclebare bekers van Buscaglione, biologische thee van Tea Cultures schoon drinkwater van Made Blue, verantwoorde afvalverwerking via De Graaf Duurzaam, en arbeidsmarktkansen voor iedereen dankzij Kansis.

Contact Us