De kwaliteitsslag van Fitness Aalsmeer met Buscaglione koffie

De kwaliteitsslag van Fitness Aalsmeer

Mar 30, 2017
Melanie van Kooten-Morton

Zeventien jaar geleden begon Seth van der Dussen met Fitness Aalsmeer. Opvallend is de open ruimte met hoge plafonds, veel lichtinval en moderne kroonluchters. Bij de ingang staat de PerTazza Espresso Corner waar klanten voor of na het sporten samen kunnen genieten van een Buscaglione of een kopje Revolution Tea. Van der Dussen geeft aan dat er bewust aandacht is geschonken aan een gezellige sfeer en een prettige omgeving. Mensen die vaak 2 of 3 keer sporten en een team dat primair werkt omdat ze graag mensen helpen verdienen een fijne omgeving.

Buscaglione koffie bij Fitness Aalsmeer

Van der Dussen is trots op de kwaliteitsslag die gemaakt is in de afgelopen twee jaar. Vanuit een moeilijke positie, waarbij prijzen in de fitnesssector onder druk stonden heeft Fitness Aalsmeer een kwaliteitsslag vanuit het middensegment gemaakt. Dat vereiste de nodige risico’s en extra inzet. De grootste uitdaging is om door te pakken en geen concessies te doen in kwaliteit.

“Er komen steeds meer kleine, specialistische fitnessinitiatieven bij. Als middelgrote sportclub moet je je op een grotere doelgroep richten. Je kan echter niet alles voor iedereen zijn. Er moeten dus duidelijke strategische keuzes gemaakt worden. Mijn ambitie is niet zozeer om groter te worden dan we nu zijn, maar om de kwaliteit op een nóg hoger niveau te tillen. Dat betekent wellicht ook wachtlijsten om de kwaliteit te waarborgen in plaats van de sportclub vol te stouwen.”

Alles bij Fitness Aalsmeer straalt kwaliteit en betrokkenheid uit. De keuze voor Buscaglione koffie past daarbij. PerTazza vroeg naar de rol die koffie speelt bij het fitnesscentrum.

“Sporten is een sociale bezigheid. De Espresso Corner is voor mij een van de belangrijkste investeringen geweest in de afgelopen paar jaar. Het is de plek dat sporters, sport en medewerkers met elkaar verbindt. We zijn een kwalitatieve sportschool dus daar hoort ook goede kwaliteit koffie bij. De Espresso Corner is fraai vormgegeven en de koffie uitstekend. De keuze voor PerTazza was dus gemakkelijk gemaakt.”

Koffie verbindt dus. We vroegen hoe dit werkt bij een fitnesscentrum.

“Wanneer mensen bij ons willen komen sporten beginnen we altijd met een gesprek aan de lange tafel bij de Espresso Corner. De eerste indruk en de connectie met een nieuwe sporter is belangrijk. Aan bestaande klanten biedt het de mogelijkheid om na het sporten nog even gezamenlijk te gaan zitten. Dat zorgt ervoor dat klanten fijn vinden om hiernaartoe te komen en het fitnesscentrum niet alleen associëren met “kapot gaan”. Hoewel veel mensen plezier ervaren in het sporten is er nog steeds een grote groep mensen die het zien als een kwestie van moeten. De contacten vinden zij wel heel prettig en dan is het fijn dat er een Espresso Corner is voor een contactmoment buiten het sporten om.”

Buscaglione koffie bij Fitness Aalsmeer

Nieuws & Informatie

Nieuwsbrief

Archief Koffienieuws

Contact Us