Het verband tussen werkmotivatie, werkprestatie en koffie

Het verband tussen werkmotivatie, werkprestatie en kwaliteitskoffie

Feb 13, 2017
Melanie van Kooten-Morton

Goede koffie op het werk verhoogt medewerkertevredenheidMotivatie bepaalt de werkprestatie en het doorzettingsvermogen van uw medewerkers. Werkmotivatie is de drijfveer achter werkprestatie. Toch is er bij veel managers weinig wetenschappelijke kennis over werkmotivatie en wordt er voornamelijk gemanaged vanuit intuïtie en subjectieve ervaring.

Uit onderzoek onder 50 Fortune 1000 bedrijven en 1,2 miljoen medewerkers blijkt dat bij 85% van de medewerkers de werkmotivatie na 6 maanden scherp daalt. Managers hebben er moeite mee om de werkmotivatie van nieuwe medewerkers hoog te houden.

Onderzoek van PerTazza toonde aan dat kwaliteitskoffie de werkmotivatie en het gevoel van waardering bij medewerkers verhoogt. Meer dan 50% van de werknemers vindt dat de werkgever de kwaliteit van koffie op kantoor moet verbeteren. Behalve de werkmotivatie en het gevoel van waardering, versterkt goede koffie ook de uitstraling van het bedrijf (volgens ruim 80% van de werknemers). 75% van de Nederlandse medewerkers vindt zelfs dat matige koffie tot een negatieve indruk leidt!

Wilt u de werkprestatie verhogen tegen een relatief lage investering?

Vraag een vrijblijvende proefplaatsing aan bij PerTazza en ervaar hoe kwaliteitskoffie de motivatie en werkprestatie van uw medewerkers verhoogt.
Het aan iedere werknemer geven van een kerstpakket kost namelijk evenveel als overstappen naar goede koffie op kantoor. De overstap naar espressobarkwaliteit via PerTazza’s all-in prijs per kop model, kost u als werkgever gemiddeld 10 cent meer per kopje dan de gangbare koffie van matige kwaliteit. Omgerekend is dit op jaarbasis net zoveel als een kerstpakket per medewerker per jaar kost. Dat is gemakkelijk te realiseren en al snel terug te verdienen in productiviteit en werkprestatie.

Vrijblijvend proberen?










    * = verplicht veld

    Nieuws & Informatie

    Nieuwsbrief

    Archief Koffienieuws

    Contact Us