"Samsung Solutions - Koffie als onderdeel van de strategie

Samsung Solutions – Koffie als onderdeel van de strategie

Dec 08, 2017
Melanie van Kooten-Morton

“It all starts with coffee!”

Samsung Solutions is al sinds haar oprichting in 2014 klant van Pertazza. Anders dan de fysieke producten waar Samsung om bekend staat, biedt Samsung Business Center een platform voor co-creatie waar diverse producten aan gehangen kunnen worden om bedrijven te helpen met technologische innovaties. De verschuiving naar mobiel werken roept nieuwe vragen op over onder andere infrastructuur en veiligheid. Edwin Hexspoor, mededirecteur, vertelt over hun unieke werkwijze en de rol van technologie bij het kantoor van de toekomst.

Samsung Solutions

Faciliteren in samenwerken

Zakelijke omgevingen zijn tegenwoordig mobieler en internationaler dan ooit. Medewerkers moeten efficiënter communiceren en samenwerken met collega’s die zich overal kunnen bevinden. Tevens zijn medewerkers het steeds meer gewend om mobiel te werken en hebben niet alleen behoefte aan een slimme en handige kantooromgeving maar ook aan mobiele toegang tot bedrijfsinformatie en overleg op afstand. Met behulp van Samsung-oplossingen kunnen bedrijven voor een productieve werkomgeving zorgen die creatief denken, meer interactie tussen medewerker en klant en een betere samenwerking stimuleert, en dit zowel binnen één ruimte als wereldwijd. Samsung Solutions helpt bovendien bij het verlagen van veiligheidsrisico’s en het verhogen van de productiviteit.

“Het maakt niet uit waar je bent maar wat je oplevert. Samenwerken en scrummen doet iedereen in de omgeving die hij of zij het meest prettig vindt. Kantoor wordt daarbij steeds meer een hub waar men samenkomt om even het teamgevoel te krijgen en intensief samen te werken. Daarna vliegt iedereen weer uit. Wij zetten onze expertise is om bij te dragen aan oplossingen die werken in de dagelijkse praktijk en bijdragen aan de wendbaarheid en het innovatief vermogen van onze klanten. Ik noem mezelf de Pritt-stift van deze industrie. Wij lijmen oplossingen aan elkaar en verbinden klanten onderling en met leveranciers.”

Koffie als onderdeel van strategie Samsung Solutions

“Koffie is in feite ook een bindmiddel. Daarom begint ons proces met het onthaasten onder het genot van een kopje koffie. Dat is het eerste visitekaartje. Koffie is daarmee onderdeel van onze strategie. We halen de klant uit zijn gehaaste zone en beginnen dan pas aan het proces van co-creatie en strategic design. ”

Samsung Solutions strategie

Digitize or die

“Ontwikkelingen gaan zo hard dat men niet meer in staat is om tegelijkertijd producten te ontwikkelen en oplossingen te bedenken. Daarom werkt het beter om in te haken op een schaalbaar Internet of Things platform, zoals dat van Samsung, en daar telkens producten aan te hangen. Als je zelf gaat ontwikkelen, dan loop je achter tegen de tijd dat het er komt. Mijn advies is om in te haken op een platform dat steeds in ontwikkeling is en houd de data centraal. Een mooi voorbeeld hiervan is Location Based Services dat nu wordt toegepast op Schiphol.

Co-creatie begint bij het stilstaan van de digitale strategie. Klanten worden zich er steeds meer van bewust dat data verzameld moet worden. De vraag is vervolgens wat men daarmee gaat doen. Hoe kan data bijdragen aan hun impact en welke betekenis moeten ze eraan geven? Bovendien moet het gebruik ook waardevol zijn voor degene die zijn of haar data vrijgeeft. Bij het project Location Based Services weet Schiphol in real-time wie ergens naarbinnen loopt. Daar kan dan op worden ingespeeld met informatie. Privacy speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol. Bij iedere ingang wordt aangegeven welke informatie verzameld wordt, wat daarmee gedaan wordt, wat het voordeel is voor de bezoeker en hoe men zich kan afmelden.”

Pionieren

“We pionieren graag. Er komen dagelijks zoveel nieuwe producten bij en de digitalisering gaat razendsnel. De aankomende vijf jaar verandert er evenveel als in de afgelopen vijftig jaar. Daarom helpen we onze klanten met een open platform waar telkens weer andere oplossingen aan gehangen kunnen worden. En die hoeven niet alleen van Samsung te zijn. Zo blijf je in beweging.”

www.samsungsolutions.nl

Nieuws & Informatie

Nieuwsbrief

Archief Koffienieuws

Contact Us