Otravo in de wolken met koffie van PerTazza

Otravo in de wolken

May 15, 2015
Melanie van Kooten-Morton

Koffie is geen sluitpost maar onderdeel van een beleving
Otravo is een holdingmaatschappij waaronder diverse reisondernemingen vallen die zich voornamelijk richten op de verkoop van vliegtickets en bijbehorende producten: Vliegtickets.nl, Vliegtickets.be, WTC.nl en Vliegtarieven.nl. WTC, meer gericht op maatwerkreizen en geheel verzorgde reizen, was gevestigd in het centrum van Amsterdam. Vliegtickets.nl was gehuisvest in het centrum van Haarlem. Bij het samenvoegen van de ondernemingen werd er gezocht naar een passende locatie. Halfweg lag tussen de twee steden in en de 12e etage van SugarCity bood uitzicht over Schiphol. Daarmee bevindt Otravo zich letterlijk in de wolken.


otravo-2-3813-web

PerTazza sprak directielid Bob Rus over de bijzondere, nieuwe locatie en de keuze voor PerTazza.

“In de drukke periode van de verbouwing werden we ontzorgd. Een all-in deal met bonen, onderhoud en machine. De verbouwing begon in april/mei 2014 en we zijn in juli dat van dat jaar overgegaan. Dan moet je wel goede koffie hebben. De uitstraling van PerTazza past ook goed bij de Sky Bar. We hebben mooie koffie en als ik binnenkom dan is dat wel een blij moment. Dat maakt het helemaal af.”

“We krijgen veel B2B relaties over de vloer: marketing, luchtvaartbedrijven, technische bedrijven. Af en toe hebben we een klantendag. Dan gaat er aardig wat koffie doorheen. Zowel de directie als de medewerkers vinden de koffie erg lekker. Je merkt dat er niet op bezuinigd is. Dat geeft je als bedrijf toch wel een beeld van waar we naartoe willen. We zijn geen start-up waarbij koffie een sluitpost is. Het is een belangrijk deel van de beleving en hoe we hier zitten.”

Er is duidelijk veel aandacht besteed aan ambiance en uitstraling en er is geïnvesteerd in de locatie en de medewerkers.

“Ja, de uitstraling moet professioneel zij. Die moet reizen uitstralen en een stukje warmte. Het is bovendien belangrijk dat alles het te allen tijde doet: de computers, de watervoorziening, de koffie. Alles moet professioneel strak zijn maar ook warm en gezellig. Goede werknemers behouden is ontzettend belangrijk en zeker een visie van Otravo.”

otravo-3-3819

“Veel medewerkers, maar ook bezoekers, komen uit Amsterdam en Almere maar ook vanuit de kant van Alkmaar, IJmuiden en Haarlem. Het is fijn dat er een treinstation voor de deur is. De locatie is natuurlijk ook heel bijzonder. Het hele gebied is in ontwikkeling en het gebouw is mooi industrieel. Heel gaaf om de stalen balken te kunnen zien. Ja, onze locatie is toch wel de slagroom op de cake en past bij ons dynamische bedrijf. We kijken uit op Schiphol en er is geen gebouw in de omgeving die erop lijkt.”

 

sugarcity-250x268Sugar City

Sinds 2000 werkt Cobraspen Vastgoedontwikkeling BV aan de herontwikkeling van SugarCity, voormalig N.V. Suikerfabriek Holland van de Centrale Suiker Maatschappij N.V.(1919-1992).

 

Het hele gebied wordt nieuw leven ingeblazen: zo zijn de Silo’s waar voorheen het suiker werd opgeslagen omgebouwd tot hypermoderne show- en kantoorruimtes, wordt de 21.000 m² grote fabriekshal gebruikt als evenementenlocatie en staat de Factory Outlet op de planning.

 

SugarCity heeft in 2011 de Prix d’Excellence in ontvangst mogen nemen van FIABCI international, in de categorie: ‘Environmental Conservation’. SugarCity is hiermee één van de meest spraakmakende herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa.

 

Nieuws & Informatie

Nieuwsbrief

Archief Koffienieuws

Contact Us