Koffiepauze met kwaliteitskoffie verbetert productiviteit

Koffiepauze met kwaliteitskoffie verbetert productiviteit

Sep 25, 2012
Melanie van Kooten-Morton

Werkplekadviesbureau Sociometric Solutions heeft gekeken naar wat mensen gelukkig en effectief maakt op het werk en wat de mogelijkheden op kantoor zijn om tijd te besteden met een hechte groep mensen. 

Steeds meer high-tech bedrijven leggen de focus op een grote, centrale drank- en snackruimte op kantoor. Uit onderzoek blijkt dat dit soort “recharge areas” de productiviteit op kantoor verbetert.

Dat koffie, snacks en pauzes een bijdrage leveren aan de energie van medewerkers, weten we al decennia lang. En nu blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat interactie tussen collega’s tijdens de koffiepauze op de lange termijn veel oplevert op het gebied van productiviteit. Volgens Sociometric Solutions is het niet alleen de koffie, maar ook de kwaliteit van de koffie en de wens om samen te zitten, te werken en op te laden met collega’s die “koffiepauze” een nieuwe betekenis geven.

Een goed ontworpen centrale drank- en snackruimte levert een verrassend belangrijke bijdrage aan de productiviteit. Het niet hebben van een ruimte met kwaliteitskoffie en snacks is een grote gemiste kans volgens Sociometric Solutions. Onderzoek toont aan dat een plek waar mensen kunnen “socializen”, zorgt voor betere samenwerking, prestaties en een beter moreel. Medewerkers zoeken meer hulp bij elkaar, gaan meer brainstormen en werken meer met elkaar samen.

De machines die tegenwoordig beschikbaar zijn, moeten mensen van hun bureau lokken om naar een plek te gaan met caféachtige kwaliteiten. Daar worden nieuwe ideeën besproken, relaties opgebouwd en ja… de cafeïne kan het verschil maken in het plezier van een werkplek.

BRON: VE South

Nieuws & Informatie

Nieuwsbrief

Archief Koffienieuws

Contact Us