Buscaglione Koffie

Over Buscaglione

Dec 01, 2012
Melanie van Kooten-Morton

De koffie van Buscaglione bestaat al sinds 1899. Ooit was Buscaglione de exclusieve huisleverancier van het Vaticaan. Tegenwoordig wordt het geschonken in de beste restaurants en staat het al meer dan een eeuw op culinaire eenzame hoogte. De leiding van het bedrijf is in handen van Stefano Palombini (foto), kleinzoon van grondlegger Giovanni Palombini. De Romeinse familie Palombini had al zijn eigen koffiemerk “Palombini” en heeft later Buscaglione naar zich toe getrokken. Alles draait om “la resa in tazza”, de smaak in het kopje.stefano_palombini

“Italië heeft honderden soorten wijn, maar geen enkele koffieplant. Daarom hebben we het melangeren tot kunst verheven. Daarin leggen we onze creativiteit.” – Palombini

Roosterij Buscaglione
Vanwege de exclusiviteit die Buscaglione moest behouden van Stefano Palombini, is er een nieuwe, hypermoderne roosterij gebouwd waar alleen maar Buscaglione blends worden gemaakt. Meesterrooster Dante Andrenacci, “De Neus”, bewaakt voor iedere blend de befaamde subtiele, ronde smaak van Buscaglione. Hij creëert op een unieke manier delicate blends van single origin bonen van de beste plantages over de hele wereld. De bonen worden apart van elkaar geroosterd om zo de karaktereigenschappen te behouden.

PerTazza levert een speciale lijn melanges ontwikkeld voor volautomatische machines op kantoor.

Perfectie, Traditie, Innovatie en Talent
Palombini heeft een zeer goede relatie met zijn koffieboeren, waardoor hij de beste bonen kan bemachtigen over de hele wereld. Buscaglione staat voor de allerhoogste kwaliteit in espresso. Net zoals grote wijnhuizen als Norton, Miguel Torres en Antinori hun beste druiven en talentvolste wijnmakers reserveren voor hun prestigewijnen, zo gebruikt Palombini zijn beste mensen en de beste koffiebonen voor Buscaglione. Stefano Palombini staat bekend als een perfectionist met een zeer eigenzinnige visie. Hij combineert het Italiaanse gevoel voor traditie met een bijna bezeten hang naar perfectie en technische innovatie. Palombini: “Italië heeft honderden soorten wijn, maar geen enkele koffieplant. Daarom hebben we het melangeren tot kunst verheven. Daarin leggen we onze creativiteit.”

Nieuws & Informatie

Nieuwsbrief

Archief Koffienieuws

Contact Us